Πέτρα ακονίσματος Διαμαντιού 360/600

61,00 €
Άμεση αποστολή
Κωδικός E-shop
21836
Κωδικός Brand
SDS-360M

Πέτρα ακονίσματος διαμαντιού διπλής όψης 360/600 της Samura® με βάση, για την συντήρηση και αποκατάσταση των μαχαιριών σας.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να συντηρήσετε τα μαχαίρια σας και να αποκαταστήσετε την αιχμηρότητας τους, ένας εκ των οποίων είναι, οι πέτρες ακονίσματος. Αυτή η πέτρα ακονίσματος νερού, είναι κατασκευασμένη από Ανοξείδωτο Ατσάλι και διαθέτει επίστρωση διαμαντιού, του πιο σκληρού υλικού στον κόσμο. Διαθέτει 2 σκληρές πλευρές ακονίσματος οι οποίες προσφέρουν εξαιρετικής απόδοσης ακόνισμα (τρόχισμα) και η χρήση της συνιστάται για πολύ ταλαιπωρημένα μαχαίρια ή για επισκευές μαχαιριών που έχουν υποστεί ζημιά από την σκληρή χρήση. Μετά το ακόνισμα στην πέτρα διαμαντιού, θα πρέπει να λειάνετε τα μαχαίρια σας,  σε ειδική πέτρα λείανσης (#5000 ή #8000)για να έχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα γυαλίσματος. Επίσης διαθέτει ειδική λαστιχένια βάση, ώστε η πέτρα να παραμένει σταθερή κατά τη διάρκεια του ακονίσματος.
Βασικά Χαρακτηριστικά

 • Κατασκευασμένη από Ανοξείδωτο Ατσάλι με επίστρωση Διαμαντιού
 • Δυο επιφάνειες ακονίσματος
 • Κατάλληλη για χρήση με νερό
 • Επιφάνεια : 260 /600
 • Διαθέτει μαύρη λαστιχένια βάση
 • Διαστάσεις Πέτρας (MxΠ): 15.2 x 6.1 cm
 • Βάρος: 286 g
 • Διαστάσεις βάσης (ΜxΠxΥ): 18 x 8.8 x 2.7 cm

Για να διατηρήσετε τη σωστή γωνία / κλίση πάνω στην πέτρα, κατά την διάρκεια του ακονίσματος των μαχαιριών σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον οδηγό ακονίσματος μαχαιριών.

Οδηγίες Χρήσεως

 1. Βυθίστε την πέτρα στο νερό για περίπου 10 λεπτά. Όταν δε θα βλέπετε πλέον φυσαλίδες αέρα να φτάνουν στην κορυφή του νερού, τότε η πέτρα θα έχει απορροφήσει την σωστή ποσότητα νερού.
 2. Τοποθετήστε την πέτρα σε μια επίπεδη, αντιολισθητική επιφάνεια (πχ πάνω σε μια πετσέτα) με την πλευρά που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε προς τα πάνω. 
 3. Η επιλογή της πλευράς, εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος της λεπίδας.
 4. Μετακινήστε τη λεπίδα εμπρός και πίσω κατά μήκος της πέτρας αρκετές φορές, στη σωστή γωνία για το μαχαίρι σας.
 5. Ενώ ακονίζετε, είναι σημαντικό η πλάκα ακονίσματος να παραμένει υγρή. Τα μικρά σωματίδια που απελευθερώνονται από την πέτρα, σχηματίζουν μια λειαντική ουσία όταν έρχονται σε επαφή με το νερό.
 6. Επαναλάβετε τη διαδικασία και από την άλλη πλευρά της λεπίδας.
 7. Μόλις ολοκληρωθεί αυτό, γυρίστε την πέτρα στη λεπτή πλευρά και επαναλάβετε τη διαδικασία. 
 8. Τέλος, ξεβγάλτε τα μαχαίρια σας σε ζεστό νερό και αφήστε την πλάκα σε εξωτερικό χώρο μέχρι να στεγνώσει τελείως.

*Προσέξτε ιδιαίτερα όταν ακονίζετε τα μαχαίρια σας για να αποφύγετε τυχόν τραυματισμούς.

#

Πέτρα ακονίσματος Διαμαντιού 360/600